Управляващите искали да запълнят дупките в сектора до евро вота

Бившият енергиен министър Румен Овчаров даде свое мнение по спора между електроразпределителните дружества и изпълнителната власт. По думите му в момента дружествата се изнудват за пари, с които да се закърпят дупките в сектора до европейските избори.

 

„В България е национален спорт да плюем ЕРП-тата”, заяви Овчаров в интервю за Дарик радио. Според неговия анализ на ситуацията до отнемане на лицензите обаче няма да се стигне. Задълженията на дружествата не представлявали основание за подобна крайна мярка.

 

Във връзка със ситуацията Овчаров отправи критики и към енергийния регулатор, който се превърнал в говорител на Националната електрическа компания. Вместо да балансира всички интереси в системата, ДКВЕР козирува, отбеляза социалистът.

 

Според Румен Овчаров въртенето в омагьосания кръг „ЕРП-тата са много виновни” не е изход.

 

Следваща стъпка е да разгромим "енергийната мафия", да влезем с барети в НЕК, в някой и друг офис, да арестуваме някого, след някой ден да го пуснем, после да подгоним собствениците на ВЕИ”, каза Овчаров. По думите му в пропаганден план това може и да се харесва на хората, но „какво от това”.

 

Източник: Dariknews.bg

 

Цялото интервю с Румен Овчаров можете да чуете тук.