Преди пет години до дома на Ивайло Колев се появява общинско футболно игрище

Това, което можете да гледате във видеото, не е някаква арт инсталация, а самата истина. На едно място са събрани футболните топки от едно игрище, което по думите на потърпевш в квартала, го тормози. 

 

Ивайло Колев и семейството му нямат мира от пет години насам. Тогава до дома им се появява общинско футболно игрище. Силният шум от ударите и виковете на играещите футбол стават всекидневие. Заради летящите топки Ивайло взема мерки – окачва мрежи около къщата и двора си.

 

Според Ивайло не е достатъчно тук да се пази тишина между 2 и 4 следобед и след 10 часа вечер, както е по закон. И в останалото време шумът е непоносим. Затова той завежда дело. Но междувременно взема правосъдието в свои ръце - отказва да връща попадналите в двора му топки. 

 

Заради дрязгите Ивайло и съседите в махалата вече се мразят. Той е против игрището да се ползва от всеки, а останалите искат да ритат. 

 

Районният кмет е категоричен – игрището остава на мястото си. Но се ангажира до края на юни да вдигне оградата между двора на Ивайло с още два метра. Относно шума посъветва мъжа да се обръща към полицията.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.