Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните между 15 и 20 градуса

Утре с облаци и валежи ще започне захлаждане. Преди обяд от северозапад ще се заоблачи. Първо в Северна, а по-късно и в Южна България с умерен и силен вятър ще навлиза хладен въздух. Следобед в планинските и северозападните райони ще завали, като валежите ще продължат и през нощта срещу сряда. Очакват се гръмотевици, възможни са и градушки.

 

Минималните температури ще са високи - между 4 и 9 градуса, а максималните ще бъдат от 15 до 20 градуса, в София около 13.

 

В планините ще е облачно, следобед в масивите на запад с валежи от дъжд, над 1800 м от сняг. На 2000 м температурата ще достигне 1 градус, а на 1500 - 4-5 градуса. Вятърът ще е умерен и силен от запад.

 

През Централна Европа със силен вятър, валежи, гръмотевици и градушки се спуска студен въздух, който ще образува циклон над Балканите. Вихърът ще остане на полуострова почти до края на седмицата, което означава лошо време, облаци, валежи и ниски температури, особено в западната половина от нашата страната.

 

В сряда ще е хладно, ветровито и дъждовно, с температури на запад около и под 10 градуса. В западните и централните райони се очакват гръмотевици и градушки, а в планините и сняг. По-слаби ще са валежите на изток, където ще е  по-топло.

 

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, но ще остане облачно. Валежите ще се изместят над Източна България, а над Западна ще превалява главно в планините.

 

В събота валежите ще отслабнат, а в неделя и температурите ще се повишат. До тогава обаче ни очакват дъждовни дни.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

 

Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.