През деня на запад ще е по-студено с максимални температури от 7 до 12 градуса

Продължителността на днешния ден е приблизително 13 часа и 25 минути. Луната ще изгрее в 21 и 35 минути и е във фаза един ден след пълнолуние.

 

В 7 часа е облачно и в западните и северните райони вали дъжд. Във високите полета на запад, включително и в София, дъждът е примесен с мокър сняг, който по-късно ще премине отново в дъжд. 

 

През деня ще остане ветровито, облачно и дъждовно. По-съществени ще са валежите в Западна и Централна България, а в планинските проходи ще се образува и снежна покривка до 5-6 см. Разкъсване на облаците ще има само в крайните югоизточни райони, където почти няма да вали.

 

Температурите сега са от 1-2 градуса в котловините на Западна България, до 10-11 на югоизток. През деня на запад ще е по-студено, с максимални от 7 до 12 градуса, докато на  изток се очакват стойности до 16-17 градуса. 

 

В повечето планини ще има снеговалежи, а в Странджа и Сакар ще вали предимно дъжд. Очакват се силни и бурни ветрове, а по високите върхове температурите ще останат под нулата.

 

Утре отново в източните райони температурите ще са по-високи, а в Западна и Централна България ще е студено и дъждовно. В петък и събота вече ще вали в цялата страна, но по-слабо и с прекъсвания. Максималните температури ще са от 10 до 16-17 градуса. На Великден ще е по-топло, преди обед и със слънце. В следобедните часове са възможни краткотрайни дъждове, главно в планинските райони.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

 

Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.