Съдия от Кнежа отговори на Тодор Тодоров във връзка с обявяването му за общонационално издирване

Съдия от Кнежа поиска право на отговор след гостуването миналата седмица на криминалния психолог Тодор Тодоров в "Здравей, България". Той съобщи, че е обявен за общодържавно издирване от съда в Кнежа заради неуредица. Той бил свидетел и експерт по дело, за което обаче се оказало, че го издирват. По неговите думи многократно са го търсили, за да му връчат призовка.

 

"От Районния съд в Кнежа са пратили писмо, в което искат да бъда обявен за общодържавно издирване и принудително заведен в съда. Все едно ме удариха с мокър парцал по главата”, разказа Тодор Тодоров.

 

След гостуването му, с екипа на "Здравей, България” се свърза председателят на Районния съд в Кнежа Пламен Тодоров. Според него казаното от Тодор Тодоров не отговаря на истината.

 

"Не отговаря на истината твърдението на свидетеля Тодор Тодоров, че на 4 април в 16.30 часа съдът не е работил, защото са пръскали за вредители, което може да бъде установено от съответните служители и магистрати”, заяви Пламен Тодоров.

 

Процедурата по издирване на криминалния психолог е започната, но не е довършена, обясни още председателят на съда в Кнежа. 

 

"От върнатата по делото справка се установява, че по отношение на този свидетел не е била задвижвана процедура, тъй като негови колеги от ОД на МВР - Плевен са го уведомили за наличието на такава процедура по телефона и съответно е възможно да не са му разяснили естеството на нещата и той да е останал с грешно впечатление”, разясни още съдията.

 

Той допълни, че не са верни думите на Тодор Тодоров, че е щял да бъде задържан и доведен с конвой в Районния съд в Кнежа, тъй като такава възможност изобщо не се предвижда по закон.