200 кораба, 34 самолета и 600 водолази се опитват да извадят телата на жертвите от потъналия ферибот

Семействата на пътниците от потъналия в Южна Корея ферибот се разгневиха на спасителите. Полицията спря 100 души, които се опитаха да стигнат столицата, за да протестират срещу начина, по който се провежда спасителната операция.


Три дни след потъването на кораба, водолазите успяха да влязат в него и да извадят телата на още жертви. До момента загиналите е 54-ма, а 248 са в неизвестност. Спасени са 174-ма.


Откакто фериботът потъна, семействата на пътниците са на остров Джиндо, в очакване на новини за близките си.  Днес, разгневени, роднините се опитаха да минат моста, свързващ острова с континента и да стигнат до столицата Сеул на около 420 километра, за да изразят недоволството си от бавната спасителна операция. Опитът на полицията да ги спре доведе до ожесточени сблъсъци.


200 кораба, 34 самолета и 600 водолази се опитват да извадят телата на жертвите от потъналия ферибот. На помощ бяха повикани риболовни кораби, които осветяват водата с мощните си светлини. Въпреки лошото време и силните течения, спасителите успяха да влязат в кораба и да намерят още загинали.


Капитанът на потъналия ферибот и още двама членове на екипажа са арестувани и обвинени в немърливост. Оказва се, че в момента на трагедията корабът е бил управляван от неопитния трети помощник, който не е познавал района.