Повече от половин милион българи се прибират от дългата ваканция

Днес е последният почивен ден. Катастрофи и огромни колони от автомобили се образуваха по основните пътни артерии в страната. Повече от половин милион българи се прибират от дългата ваканция.

 

Традиционно най-натовареният по празниците път е София – Кулата. В района на Симитли, където всъщност трафикът придобива още по-големи мащаби. И докато днес най-голям трафик имаше по пътя за Кулата, то по пътя за Драма имаше най-много пътни инциденти.

 

Последният почивен ден отново изпрати на път хиляди българи. Колони от автомобили блокираха участъци от пътя София- Кулата. Най-трудно колите се придвижваха по обходния път, минаващ през селата. На граничен пункт Кулата опашки нямаше, въпреки интензивния трафик. След  шестте почивни дни, повечето шофьори се бяха въоръжили с търпение.

 

По пътя Банско-Гоце Делчев обаче ситуацията беше друга. Няколко инцидента белязаха последния почивен ден. Трима са в болница. Шофьор на лека кола катастрофира между Добринище и Гоце Делчев. Друг пък се обърна в канавка край Хаджидимово, а трети едва не катастрофираха, след като гумата им попадна в голяма дупка.

 

За съжаление и днес не мина без жертви. Шофьор на цистерна, пълна с газ, загина край Берковица, след като тежката машина се преобърна. Няма изтичане на газ, но пътят между Берковица и Вършец остана затворен с часове.

 

И въпреки неспиращите проблеми по пътищата, статистиката е категорична, че тази година сме пътували повече отколкото за същия период през миналата. Само в Гърция българите през тези майски празници са били с 15 хиляди повече от миналогодишните.

 

В същото време по магистрала „Тракиядвижението също бе натоварено. Въпреки ремонта, който се извършва на 67-ия километър, не се стига до задръстване. Реорганизация на движението има и по автомагистрала „Хемус” заради ремонтни дейности. По последна информация, задръствания няма и там.

 

Репортери: Марина Цекова и Екатерина Николова