След мистериозен сигнал бяха открити редица нередности в ресторанта, приготвящ депутатската храна

Популярните депутатски кюфтета се оказаха опасни за здравето. Проверка на Агенцията по безопасност на храните откри редица нередности в ресторанта, който доставя храната за парламента. 
 
Топъл обяд на ниски цени – с това е известен парламентарният бюфет. Народните представители не са и подозирали, че може да има риск за здравето им. До днес, когато мистериозен сигнал и открити нередности затвориха за кратко кухнята на депутатите. 
 
Кой е подал сигнала за нередности в храната не е ясно. Неофициално разбрахме, че оплакванията не са дошли от депутати, а от вътрешен човек. 
 
Храната за народните представители не се приготвя на място в парламента, а се доставя. Самата заплаха за депутатските стомаси не идва от качестовото на продуктите, а от лошата материална база в кухнята.

Още по темата

 
Искахме да проверим сами какъв е рискът, но вратите на ресторанта останаха затворени - както за нас, така и за редовните му посетители. Лоша вентилация, лющещи се стени, теч на мазнини -  и всичко това било в непосредствена близост до готовата храна, обясниха от Агенцията по безопасност на храните . 
 
„Обектът ще бъде затворен до момента, в който нередностите бъдат отстранени”, обясни директорът на агенцията. В действителност персоналът е получил разрешение да довърши гозбите си за деня, но далеч от амортизираните помещения.  
 
Опасност от гладни депутати обаче няма, защото храната  може да се приготвя на друго място. Освен това, няма и срок, в който базата да бъде ремонтирана.
 
Повече гледайте във видеото.