Управляващите събраха в залата едва 19 депутати

Провалиха се дебатите по четвъртия вот на недоверие на кабинета "Орешарски". Поради липса на кворум заседание на парламента нямаше. Управляващите събраха в залата едва 19 депутати

Още по темата

 

Липсата на кворум не беше изненадваща, тъй като още при внасянето на вота миналата седмица управляващите прогнозираха, че едва ли в залата ще се съберат достатъчно депутати заради ангажиментите им покрай евроизборите.

 

Своите места в залата бяха заели премиерът Пламен Орешарски, вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, финансовият министър Петър Чобанов и енергийният министър Драгомир Стойнев.

 

Коментарите на депутатите за липсата на кворумТака или иначе от ГЕРБ се регистрираха от първия път, но вялото присъствие на едва 19 депутати от останалите три партии провалиха дебатите. Така залата отново се изпълни с възгласи "Оставка" и "Страхливци". Въпреки това управляващите заявиха, че от дебат за енергетиката няма да избягат, но той ще се проведе следващата седмица. Тогава Орешарски щял да отчете първата си година в управлението.

 

Следващото заседание на парламента е в сряда, 28 май, но вероятно дебати по вота на недоверие няма да има и тогава, тъй като премиерът Пламен Орешарски би трябвало да е на посещение в Рим.

 

Репортери: Марина Стоименова, Нели Тодорова