Следобед се очакват температури в интервала 22 – 28 градуса

Сутринта облачността над страната е разкъсана, а по Северното Черноморие все още превалява. От югозапад облачността започна да се увеличава и през деня ще продължи, като първо ще е средна и висока, а по-късно ще дойдат и ниските облаци с дъждовете и гръмотевиците. 

 

По-интензивно ще вали над планинските и западните райони и то в късните часове на деня. И утре са възможни градушки. През нощта срещу петък от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух.

 

Температурите сутринта са от 13 до 18 градуса, а следобед се очакват стойности в интервала 22 – 28 градуса.

 

По Черноморието облачността ще е променлива. В близките часове на места все още е възможно да превалява, но преди обед ще има и слънце, а следобед и вечерта отново ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса, на водата - от 18 до 21. Вълнението ще е слабо, до умерено.

 

В планините облачността ще е значителна, като следобед ще паднат интензивни дъждове с гръмотевици. Ще духат умерени до силни северозападни ветрове, а температурите по върховете ще са от 4 до 13 градуса. 

 

У нас утре температурите чувствително ще се понижат. Ще е ветровито, облачно и дъждовно с повече валежи в Западна и Централна България. В събота ще остане хладно, с максимални температури около 20 градуса. Ще е облачно, но преваляванията от запад ще отслабват и спират. 

 

В неделя, понеделник и вторник в сутрешните часове ще има повече слънце, а следобед ще се завърнат краткотрайните летни дъждове. Температурите плавно ще тръгнат нагоре и във вторник вече ще са от 21 до 26 градуса. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.