Максималните температури ще достигат между 25 и 30 градуса

В събота вечер, 7-ми юни, ще превалява на места в централните части на Дунавската равнина, а преди полунощ и над планинските райони на Западна България. 
 
На 8-ми юни се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, по-силни над централните райони и планините. Неделният ден ще започне с разкъсани облаци над западните райони, но те бързо ще намалеят и преди обед вече ще бъде слънчево. В следобедните часове и привечер ще има заоблачавания с условия за валежи. По-силни гръмотевични бури се очакват на места в Централна България и около планините. Ще духа североизточен вятър, по-силен над източните райони. 
 
Сутринта температурите ще са от 12 до 17 градуса, по брега на морето до 18-19 градуса. Максималните ще достигат между 25 и 30 градуса.    
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В ранния следобед ще има временни заоблачавания и на места, главно по Южното крайбрежие, ще превали за кратко. Ще остане ветровито. Температурата на водата ще е от 18 до 20 градуса,а вълнението ще е умерено. 
 
Над планините преди обед облаците ще са разкъсани, а следобед ще се увеличават. По-късно ще има валежи, на места придружени от гръмотевични бури. По високите части ще духа силен североизточен вятър. На връх Мусала максималната температура ще е около 4 градуса, на Черни връх – около 8 градуса. 
 
В понеделник отново до обяд ще е слънчево, а следобед ще има превалявания в централните и североизточни райони. Във вторник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Кратки следобедни валежи се очакват главно над планините. В средата на седмицата максималните температури ще са от 27 до 32 градуса. След пладне ще вали главно в Източна България и планините. В четвъртък ще е слънчево с купести облаци следобед и малка вероятност за валежи. 
 
Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg