Максималните температури в понеделник ще са между 26 и 31 градуса

В понеделник се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, по-силни над централните райони и планините. Тази вечер ще превалява в северозападните и централните части от страната, а след полунощ облаците ще намаляват.

 

Новата седмица ще започне с разкъсани облаци над Дунавската равнина и слънце над Източна България. Облаците  бързо ще се увеличават и в следобедните часове ще вали на много места.

 

Почти без валежи ще бъде в крайните югозападни и югоизточни райони.По-силни гръмотевични бури се очакват на места в Централна Северна България и в Стара планина. Ще духа слаб североизточен вятър.

 

Минимални температури от 13 до 18 градуса, а максималните между 26 и 31 градуса.    

 

Над Черноморието преди обед ще е предимно слънчево, а следобед ще има разкъсани облаци. По северното крайбрежие ще превали за кратко. Температурата на водата ще е от 18 до 21 градуса. Вълнението ще слабо, по южното крайбрежие умерено.

 

Над планините преди обед облаците ще са разкъсани, а следобед ще се увеличават. Следобед ще има превалявания . В Стара планина ще бъдат по-интензивни и придружени от силни гръмотевични бури. По високите части ще духа засилен североизточен вятър. На връх Мусала максималната температура ще е около 3 градуса, на Черни връх 7.

 

Във вторник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Кратки следобедни валежи се очакват главно над планините привечер в Добруджа.

 

В сряда ще превали и прегърми в цялата страна, като по-интензивни ще бъдат валежите в централните райони. В четвъртък ще е слънчево с купести облаци следобед и малка вероятност за валежи. В петък и в събота следобедните валежи ще бъдат често явление. Повече дъждове се очакват в западните и северни райони.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg