Според нея проектът е най-голямата корупционна сделка на всички времена

"Аз съм на мнение, че изборите ще са скоро, но не бих се ангажирала да назова конкретна дата. Следвайки логиката на случващото се, мога да кажа, че най-вероятно ще са есента – края на септември, началото на октомври”, коментира в "Здравей, България" политическата обстановка в страната Екатерина Михайлова, бивш зам.-председател на Народното събрание.

 

По думите й това управление не може да продължи и изборите за Европейски парламент са дали категоричен отговор за това. 

Още по темата

 

Около мнението, че избори ще има още тази есен се обединиха и журналистът Иван Бакалов и Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

 

"Моето убеждение е, че това правителство стоя на власт заради "Южен поток". Толкова силен бе натискът на руската страна. Става въпрос за най-голямата корупционна сделка на всички времена", заяви Цонева.

 

На въпрос защо тогава премиерът Пламен Орешарски заяви преди дни, че спира проекта, тя коментира, че не вярва на нищо в казаното от него. 

 

"Не смятам, че Орешарски в момента може да поема каквито и да е ангажименти. Правителството си тръгва и това изявление е едно от многото, свързани с тяхната паника и безпомощност", на мнение е Антоанета Цонева.

 

"Не е толкова важно кога ще са изборите, а ще стане ли по-добре след тях. Добрата новина е, че политиците ще разберат, че не може да има еднолично управление", коментира от своя страна Иван Бакалов.

 

Според него и в едно бъдещо правителство е неизбежна коалиция, която ще обхваща много партии. 

 

"Виждам, че е настъпило едно затопляне между ДПС и ГЕРБ. Това са признаци, че има „пиене на кафе”. На мястото на "Атака" очевидно Бареков издърпва гласове. Това е вид протестен вот, а не само националистически”, на мнение е Бакалов. 

 

"Ако цената на едни коалиции ще се заплащат с назначението на Делян Пеевски на различни постове в изпълнителната власт, това е изключително тревожно”, допълни Антоанета Цонева.