Тя обаче опроверга инфомацията на главния прокурор Сотир Цацаров

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева е била разпитвана във връзка с доклад от комисията "Хохегер". Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Австрийският лобист Петер Хохегер нашумя в България, след като кабинетът на Сергей Станишев сключи с неговата компания договори за милион и половина евро, срещу които той трябваше да лобира за подобряване на българския имидж в Европа.

 

"Никога не съм била разпитвана от следствени органи или от органи на МВР нито по казуса "Хохегер", нито по какъвто и да е друг казус", каза пред Нова телевизия Моника Станишева.

 

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров коментира и проверката по сигнал на "Протестна мрежа" срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и лидера на „България без цензура” Николай Бареков.

 

„Разпити са извършвани не в МВР, а в Столичната следствена служба. Проверката е проверка, която се осъществява по такива действия. Така са преценили прокурорите, такива действия се извършват. Проверката по отношение на едното лице е напреднала доста, проверката на другото е напреднала също. Вие искате от мен да ви кажа дали едно лице е невинно, или виновно преди проверката да е приключила”, коментира обвинител номер едно.