Тя допълва, че не е разпитвана и по който и да е друг казус

„Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса "Хохегер". Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи”. Това твърди Моника Станишева в изявление до медиите.

 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев е била разпитвана във връзка с доклад от комисията "Хохегер".

 

Станишева призовава медиите да направят справка, за да се убедят в думите й.

 

„През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса „Хохегер”, с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ГЕРБ, като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка”, допълва Станишева.

 

По думите й проверката по подадения от нея сигнал, както и по сигнала на ГЕРБ, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК…“.

 

„За горното съм уведомена с писмо от Софийската градска прокуратура на 13 февруари  2014 година”, завършва тя.