И днес продължава събарянето на опасните постройки

Отмениха бедственото положение в Добрич. Над 400 са засегнатите от дъждовете къщи. И днес продължава събарянето на опасните постройки. 

 

До вчера нямаше изглед бедственото положение да бъде отменено, тъй като ситуацията в града бе същата като тази във варненския квартал „Аспарухово”. И там хората продължават да се опитват да си възстановят живота

Още по темата

 

Драмата на хората продължава с пълна сила. Някои от тях спят на надуваеми дюшеци. Стотици са къщите, които изглеждат здрави, но всъщност са прогнили от мухъл и влага.

 

Има и още един проблем. Голяма част от хората няма да могат да получат социалната помощ в размер на 325 лева, тъй като адресната им регистрация несъответстват на тази, на която се води пострадалата къща. Те се оплакаха, че въпреки че имат нотариални актове за собственост, получават отказ.

 

Междувременно бе съобщено, че 24 общински жилища ще бъдат предоставени на хора, останали без дом. Хората, които ще кандидатстват за тях обаче, се притесняват жилищата да нямат стари задължения, които да трябва да поемат.

 

Община Добрич започна кампания по дезинфекция на пострадалите къщи. На телефон 058 605 226 всеки може да направи такава заявка. Хората от Добрич обаче обясниха, че преди това имат нужда някой да им помогне за изнасянето на боклука.