Жълт код за силен вятър е обявен в цяла Северна България

Утре жълт код за силен вятър е обявен в цяла Северна България. През тази нощ преваляванията в цялата страна ще спират.

 

Преди обед разкъсана облачност със слаби превалявания ще има над Северозападната част от страната. Облаците от запад ще се увеличават и късно следобед в северните райони ще превалява.

 

Силни гръмотевични бури се очакват привечер по Черноморието. През нощта валежите в Дунавскта равнина ще продължават. Очаквани количества валежи до 20 л/м2. Вятърът ще е умерен от запад. 
Сутринта температурите ще са от 16 до 21 градуса. Максимални ще достигат между 28 и 33 градуса, в крайните южни райони до 34.

 

Над Черноморието преди обед ще е слънчево. Следобед облачността ще се увеличава и късно следобед се очакват превалявания и гръмотевици, по-силни по южното ни крайбрежие. През нощта валежите ще спират. Ще духат умерени западни ветрове. Температурата на морската вода ще е 20-22 градуса. Вълнението ще се усилва и ще бъде умерено - 4 бала.

 

Над планините преди обед ще има повече слънце, а следобед от запад на изток ще се заоблачава. Ще се развиват мощни купести облаци. Ще превали и прегърми, като по-съществени ще са валежите през нощта в Стара планина.

 

По високите части ще духат силни западни ветрове на връх Мусала максималната температура ще бъде около 11 градуса. 

 

В петък преди обед ще превалява в Източна България, а следобед в западните райони, където и валежите ще са по-съществени.

 

В събота ще има повече слънце и следобедни валежи в планините от Западна България. В неделя ще е предимно слънчево.

 

В понеделник през по-голямата част от деня ще е слънчево и топло, а през нощта ще премине студен атмосферен фронт с валежи и захлаждане. Във вторник ще е ветровито с разкъсани облаци.