Левицата празнува на Бузлуджа

"Изключителна отговорност”. Това бяха първите думи на Михаил Миков, стъпвайки на Историческа поляна на връх Бузлуджа, където преди 123 години бе учредена Българска социалдемократическа партия. 

Още по темата

 

Председателят на БСП добави, че е и "отговорност да оправдаеш доверието на стотиците хиляди симпатизанти, на милионите, които са в историята на БСП".

 

Михаил Миков, членове на НС на БСП и народни представители от "Коалиция за България” поднесоха венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската освободителна война и 136-тата годишнина от освобождението на България на Паметника на свободата на връх Шипка. 

 

Въпреки гъстата мъгла на върха, за да почетат подвига на опълченците се бяха качили и множество социалисти, дошли за събора на връх Бузлуджа. Под мотото "Силна БСП – единна левица" левицата ще отбележи 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

 

Традиционният събор на левицата ще се състои тази събота, 2 август, от 10.00 часа под връх Бузлуджа. Членовете и симпатизантите на левицата ще чуят първото слово на новоизбрания председател Михаил Миков. 

 

Слово се предвижда да произнесе и Сергей Станишев, председателят на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов и лидерът на младите социалисти Вероника Делибалтова.