Три председателки от общо 45 са напуснали сдружението

„Структури на „Евромайки” не напускат. Напуснали са три председателки. „Евромайки” се учреди на 12 април като женската структура на партия „България без цензура”, която бе учредена като такава на 25 януари т.г.” Това заяви в студиото на „Събуди се” председателат на „Евромайки” Калина Крумова.


Изказването й бе по повод скандалите, които съпътстват „Евромайки”. Единият бе по повод напускането на председатели на структурите на партията. Вторият бе със сигнал на „Протестна мрежа”, който бе внесен в прокуратурата. Причинаата – според Закона за политическите партии физическо лице не може да дари повече от 10 000 лева на партията.


От „Протестна мрежа” обаче смятат, че Николай Бареков  е заобиколил забраната, учредявайки своя собствена организация „България без цензура”, до която парите стигат през партия със същото име. Тук се намесва и името на „Евромайки” – сдружението е с идеална цел, няма право на политическа дейност, но сформира платформата „Евромайки”, която е женска организация към гражданското сдружение и друга женска структура към партията.


„Напускането на три председателки не мисля, че трябва да бъде анонсирано, че „Евромайки” напускат „България без цензура”, защото ние имаме 45 структури в цялата страна. На този фон три председателки категорично не могат да разрушат нашата единност”, категорична бе Дани Колева – зам.-председател на „Евромайки”.


Двете увериха, че организацията им няма офиси, тъй като ползва създадените такива от „България без цензура”.


Повече по темата гледайте във видеото.