Готви се чистка на 29 ръководители на ВиК дружества, заяви още зам.-председателят на БСП

„Това правителство ще бъде "Б отборът на ГЕРБ срещу БСП”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. Според него на избори ще има сблъсък между БСП и ГЕРБ, а „когато от ГЕРБ не могат да се справят, ще се включи и "Б" отборът с удари под кръста”. 

 

Изведнъж се сменят и ще бъдат сменени всички областни управители и се слагат хора на ГЕРБ. Кой е дал мандат на служебното правителство за това”, попита Стойнев. Освен това според него се готви чистка на 29 ръководители на ВиК дружества. 

 

Стойнев оспорва експертността на кадри.

 

Относно отправената критика от страна на Румен Овчаров относно договора с „Уестингхаус”, Драгомир Стойнев заяви, че е свикнал с атаки от този кръг. 

 

„Този договор е прозрачен, но всичко зависи от служебното правителство. Ако не го одобри, всичко приключва”, заяви Стойнев. „Трябва да решим – ще имаме ли ядрена енергетика, която да е в полза на българската икономика или оставаме държава  на моловете”. 

 

 „За една година върнах България на енергийната карта на Европа. Следващото правителство, ако не е съгласно, да спре всички проекти”, допълни Стойнев. 

 

Що се отнася до проекта „Южен поток”, бившият енергиен министър коментира, че по темата много се спекулира. Той е категоричен, че нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев участват в проекта.