Сигурните имена са Михаил Миков, Стефан Данаилов, Ангел Найденов, Димитър Дъбов и Мая Манолова

Двете основни политически сили в България обявяват водачите на листите си

 

От БСП сигурните имена са председателят на партията Михаил Миков, който води листата в 25 избирателен район на София и във Видин. Стефан Данаилов е начело в 24 район в София. 

 

Във Варна водач е доскорошният министър на отбраната Ангел Найденов, в Пловдив - известният като сив кардинал на левицата Димитър Дъбов

 

Мая Манолова застава начело на левия отбор в Кюстендил, а в Кърджали - Милко Багдасаров.

 

Заседанието на червения пленум продължава и в момента. Въпреки множеството караници и недоволство по места за наложени от партийната централа водачи, в крайна сметка на влизане по-голямата част от участниците уверяваха, че всъщност проблеми няма и листите ще бъдат утвърдени в първоначалния си вид. 

 

Не всички решения обаче ще бъдат взети днес. За друг пленум, който ще се проведе в събота, се отлагат няколко ключови решения, а именно - листите за трите софийски многомандатни избирателни района, за Хасково и за Габрово. Припомняме, че за Габрово проблемът не е партиен. Там предвиденият водач на листата Йордан Стойков катастрофира тежко и в момента се намира в болница. 

 

За първи път, след като сдаде официално лидерския пост в БСП, на „Позитано” 20 се появи Сергей Станишев, но отказа да говори публично.

 

Какво казаха част от съпартийците му гледайте във видеото.