Главният герой в репортажите й е парламентът

Калина Влайкова е „вестникарят в телевизията”, политическият репортер на Новините на Нова, с особен талант да разпознава депутати по гласовете.

 

Преди да дойде в телевизията Калина работи 12 години във вестник. Казва, че новините са я научили, че освен да напишеш и да опишеш, трябва да можеш да кажеш и да покажеш. „Това невинаги е толкова лесно и невинаги става толкова бързо, още повече, че често се налага да покажеш и себе си”.

 

„Бих повторила репортажа си за смешките на Михаил Миков като председател на Народното събрание. Този репортаж добре илюстрира, че в Народното събрание не работят само лоши хора, а и едни нормални човеци”, казва Калина Влайкова.

 

„Една от най-стресовите ми ситуации напоследък беше изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава имах чувството наистина, че нищо няма смисъл. Слава Богу, събитията впоследствие частично ме опровергаха”, признава репортерът.

 

„Надявам се от мен новините да са научили, че политиката, освен мръсна, е интересна и неизбежна и поради това важна, че Народното събрание не е аморфна маса от едни злодеи, които ядат малки дечица на закуска, че там всеки има своя физиономия и както в обществото, така и там има читави хора, има и кофти хора, които вършат безобразия, но вършат и смислени неща”.

 

Главният герой в репортажите на Калина Влайкова е именно парламентът, който тя вижда като класна стая, огромно домакинство или като театрална сцена, в която героите непрекъснато се сменят, но правилата и сцената остават същите, с тази разлика, че докато театърът служи предимно за забавление, то в тази постановка се вземат важни решения, които засягат живота на всеки един от нас.