По думите на Антоанета Цонева всеки купен глас развращава и демобилизира процеса

„В едно от последните изследвания има въпрос „Ще си продадете ли гласа?”. 5% отговарят положително, което е 150 000 гласа, а не всички си признават”, коментира в „Здравей, България” математикът проф. Михаил Константинов, който заяви, че 200 000 гласа вече са купени.

 

По думите му купеният вот е пропорционален на силата на партиите. „Голямата партия има повече пари и купува повече вот. Един купен вот от 200 000, като го разпределите на силата на партията той не променя резултата”, допълни той.

 

„200 000 гласа по 50 лева са 10 милиона лева. Освен това има разходи за организация, логистика, охраняване на тези криминални схеми и зад всичко това стоят високо политически поставени лица, доп които никога не се достига”, каза Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. 

 

По думите й КТБ е един от източниците на такъв тип „ГМО проекти”. „Защо, при положение, че органите имат способи да разследват подобен тип действия, до момента нямаме обвинен, осъден и вкаран в затвора високопоставен представител?”, попита тя.

 

„Всеки купен глас развращава и демобилизира процеса”, добави още Цонева.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.