Тя заяви, че не разбира и не подкрепя тази твърде широка коалиция

„Няма нищо скрито в писмото, с което оповестих, че напускам „България без цензура”. Опитах се да бъда максимално деликатна, каквато винаги съм била в политиката. Начинът, по който тръгна идеята на „Евромайки”, няма нищо общо със случващото се”, каза в „Здравей, България” Калина Крумова, бивш кандидат-депутат от ББЦ.

 

Тя заяви, че не разбира и не подкрепя тази твърде широка коалиция. „Говоря за новите коалиционни партньори от партия „Лидер”, обясни тя и добави, че не излиза срещу миньорите.  

 

По думите й хората в техните структури също са притеснени от коалицията в „Лидер”. „За мен е странно защо всичките хора, които застанаха с лицата си, за да прокламират идеята на ББЦ, останаха някак назад в листите за тези избори”, каза тя. Крумова обясни, че Деси Балабанова поема листата в Ловеч. 

 

Крумова зави още, че не е обсъждала напускането си с Николай Бареков и добави, че той не е глупав човек и знае защо напуска. „Не съм говорила лично с Бареков, изпратих писмо. За последно говорих с него миналата седмица”, обясни тя. 

 

Според Крумова коалицията между ББЦ и партия „Лидер” няма да проработи след изборите.

 

Крумова изрази недоволство и от това, че нито една "Евромайка" не е влязла в Европарламента и освен нея не е оглавила листа за предстоящия вот на 5 октомври. 

 

Целия разговор може да гледате във видеото.