Резултатите на "Движение 21" са прилични за дебют, заяви тя

„Парламентът е много разкъсан. Има много голямо присъствие на партии, които според мен са по-скоро митингови, отколкото за работа. Щом хората искат такъв концерт – нека да го видят. Аз смятам, че това, което ще се получи като ефект на парламентарната сцена, ще е по-ужасно от предишния - гласовити хора, които могат да псуват, да плюят, но в никакъв случай не са пригодни за законодателна дейност”.
 
Такъв беше коментарът на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева в „Здравей, България” относно резултатите от предсрочните парламентарни избори.  
 
„Искаме този парламент и неговите участници да имат достатъчно дълъг живот, за да стане ясна тяхната несъстоятелност, подчерта Дончева. По нейни думи спектакълът, който предстои, няма да бъде приятен, като предвиди, че на първо време ще се получи проблем с правителството, "защото там няма опитни политици”.
 
„Проблемът на Бойко Борисов е, че той е свикнал да играе сам. ДПС ще може да дава скрита подкрепа и затова смятам, че бяха анонсите на Местан, че могат да дадат 300, не 100 дни толеранс. Борисов ще трябва да реши дали да приеме това скрито партньорство. Смятам, че към тази работа могат да присъединят и АБВ например”, посочи Татяна Дончева. Според нея обаче едно партньорство с ДПС ще бъде голямо изпитание за нервите. 
 
„Освен това, ако Борисов приеме такава формула, ще трябва да си осигури допълнителни спасителни поясчета, в случай, че ДПС започне да го тресе”, допълни Дончева и посочи още, че за разлика от ДПС, БСП не може да му предложи скрито партньорство.  
 
Относно постигнатите резултати от „Движение 21” на изборите – над 1%, Татяна Дончева заяви, че те са много прилични за дебют, макар че биха могли да бъдат и над 4%.
 
Целия разговор с лидера на „Движение 21” в „Здравей, България” – гледайте във видеото.