Според водещата поскъпването на тока не било в угода на партията на Борисов

ГЕРБ и основните фигури на ГЕРБ нямат добра медийна самозащита”,  коментира в студиото на „Здравей, България” телевизионният водещ Люба Кулезич.

 

„Михаил Константинов казва, че на тези избори беше скроен костинбродски номер на ГЕРБ, защото отново беше използван инструментът поскъпване на тока. Не мисля, че това беше стъпка в угода на ГЕРБ, защото това е стъпка против възможността на ГЕРБ”, каза още тя.

 

Може би Волен Сидеров е много умен или много хитър, за да се възползва от глупостта на едно правителство да повиши седмица преди изборите цената на тока, за да влезе в парламента. Волен Сидеров се страхува да говори, той може само да ругае, искам да ми отговори на въпроса как може да докара за поредната си предизборна кампания хора, очевидно свързани с Кремъл”, заяви Люба Кулезич.

 

„Това, което ни се случва, се свежда до някаква теория на конспирация, но ако някой започне да говори за това сериозно, или го обявяват за черноглед, или за смахнат, или наистина за теоретик на конспирацията”, коментира тя и цитира историка Тимъти Снайдер, който твърди, че Русия иска да си купи парламента на България.

 

„Снайдер говори за това как Русия си купува парламенти като българския и хърватския, а да осъществява свои проекти и да прониква в организма на ЕС, който и без това не е достатъчно силен, за да разрушава институциите, използвайки за това така наречените десни партии”, каза още Кулезич.

 

„Ние всички знаем, че тази политическа система е изчерпана, но тя не може да се обнови по някакъв начин отвътре еволюционно. Вървим към катастрофални сценарии непрекъснато”, отбеляза тя.