Това обяви помощник държавният секретар Виктория Нюланд

САЩ са готови да започнат отмяната на по-рано въведените санкциите срещу Русия в зависимост от изпълнение на Минските споразумения.Това обяви помощник държавният секретар Виктория Нюланд в реч пред студенти от Националния университет "Тарас Шевченко", цитирана от ИРАТ-ТАСС.

 

Тя посочи, че "някои в Украйна са приели със съмнения постигнатите в Минск споразумения в началото на септември, но това са много добри споразумения". В зависимост от изпълнението на Минските договорености от страна на Москва ние може да започнем отмяната на някои от въведените по-рано санкции", добави тя.

 

По думите й "трябва да се постигне прекратяване на огъня и да се установи контрол на украинската власт върху украинско-руската граница".

 

Виктория Нюланд обяви също, че "е възможна някаква размяна на териториални участъци в зоната на прекратяване на огъня. Ние сме заинтересовани от изпълнението на постигнатите в Минск договорености. Ако такава размяна на участъци от територии може да помогне за това, ние бихме подкрепили тази мярка".