Семейството, изгубило портфейла, благодари на децата на среща, организирана от Нова ТВ

Ученици от Свиленград върнаха в полицията портмоне с пари, което открили случайно на улицата. За добрия жест децата получиха похвали и грамоти от полицията, а семейството, изгубило портфейла, им благодари на среща, организирана от Нова телевизия.
 
Преди няколко дни, докато се прибирали от училище Дияна, Миросав, Веселин и Христомир от училище „Иван Вазов” в Свиленград намерили на улицата портмоне. Децата се изненадали, защото не очаквали вътре да има нещо.
 
Освен документи, в портмонето имало и 530 лева. Вместо да се изкушат да похарчат парите, децата се посъветвали с майката на шестокласничката Дияна какво да правят. 
 
„Трябва да ги върнем, защото ние, ако загубим нещо, ще е много лошо”, обясниха децата, които върнали портмонето в полицията, където ги и разпитали. Те са категорични, че ако намерят отново пари, пак ще ги върнат.
 
Изгубеното портмоне било на Зорка и Асен, които имат две деца. Днес те за първи път се срещнаха с децата, благодарение на Нова телевизия. Мъжът обясни, че в портмонето си носел заплатата си, с която прехранва семейството си. Признава обаче, че бил отписал парите.
 
Повече за историята с щастлива развръзка разберете от видеото.
 
Репортер: Димитър Иванов