Причина за недоволството са изборите на Бат’ Сали и Анна Баракова за народни представители и кризата в КТБ

 

В първия си работен ден депутатите бяха посрещнати отново от протести. От рано стотици недоволни от влизането на Бат’ Сали в Парламента пристигнаха с автобуси в София. Шествието им потегли към централата на ДПС и за кратко блокира движението в центъра. Там ги посрещна плътен кордон от полицаи.

 

Протестиращите се заканиха да блокират Парламента и да попречат на Бат Сали да положи клетва. Въпреки липсата на заграждения, шествието им беше изтласкано далеч от новите депутати.

 

Зад протестиращите застанаха и депутатите от Патриотичния фронт. Възгласи срещу влизането на Бат’ Сали в Парламента се чуваха и край Дупница, където недоволните барикадираха главния път към Гърция.

 

Протестиращите обаче не дочакаха клетвата на Александър Методиев и малко преди 2 часа на обяд потеглиха обратно към Кюстендил. В това време в другия край на Парламента започна друг протест, срещу друг депутат – Анна Баракова, която избра да е независима и напусна групата на „България без цензура”.

 

Докато новите 240 полагаха клетва – освирквания идваха и от централния вход на Парламента. Вложителите в КТБ за пореден път поискаха парите си и предложиха държавата да се намеси с поне 2 милиарда лева, с които да оздрави банката. Час по-късно вложителите се опитаха да влязат в Парламента, но неуспешно.