По думите му страната ни се нуждае от силно правителство

 

„България се нуждае от силно правителство. Вчерашният тон беше обнадеждаващ за бъдещето на новото Народно събрание”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и припомни трите варианта за продължителност на новия парламент, очертани още вчера от лидера на партията Бойко Борисов.


По думите му от ГЕРБ са обнадеждени от началото на 43-тото Народно събрание. Припомняме, че днес в 10 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведат поредните консултации между ГЕРБ и останалите парламентарно представени партии, с изключение на „Атака”.


Не се плашим от избори сега и веднага. Ако отидем веднага на предсрочни парламентарни избори, няма да има актуализация на бюджета. И точно затова казваме, че в момента това е недопустимо”, категоричен бе Цветан Цветанов.


„Ако вървим в тази хипотеза за нещо, което би могло да създаде крехко мнозинство в един управленски мандат, това означава нестабилност”, коментира още Цветанов. По думите му ГЕРБ с Патриотичния фронт и Реформаторския блок събира 126 гласа. „Всичко ще зависи от политическите партии и затова правим тези консултации”, добави той.


Относно проблема с КТБ и предложения закон за банките от Делян Пеевски и Йордан Цонев, Цветанов заяви, че трябва да се запознаят подробно с текста.


„Не знаем какви са разговорите, които са водени с акционерите и с Оманския фонд. Трябва да се вземе политическо решение. И трябва да се понесе отговорността от БНБ. Затова всички парламентарно представени партии се обявяват за оставка на Искров”, обясни още Цветан Цветанов.


Относно имунитета му като депутат Цветанов заяви: „Вчера съм депозирал писмо в деловодството на парламента, с което съм се обърнал към главния прокурор, за да ми се поиска имунитетът по всички дела”.


Целия разговор гледайте във видеото.