Разликата дойде от БДЦ, които не харесват излъченото от Борисов правителство

 

Парламентът одобри кандидатурата на Бойко Борисов за министър-председател. Това стана със 149 гласа "за", 85 гласа "против". Нямаше "въздържали се". Борисов беше подкрепен от всички депутати от ГЕРБ, Реформаторския блок и АБВ и всички от Български демократичен център.

 

Съставът на новото правителство също беше одобрен със 136 гласа "за", 97 "против" и 1 "въздържал се". Разликата дойде от БДЦ, които заявиха, че са длъжни заради волята на народа да подкрепят лично Бойко Борисов, но не харесват излъченото от него правителство. 

 

Освен на собствените си сили за спасяване на държавата се оказа, че политиците ще разчитат и на божествените. Защото божието име беше споменавано по-често и от името на Бойко Борисов. Наред с божията любов обаче, в дебата се намесиха и злите сили, сенките, дяволите и проклятията.

 

„Плаващите мнозинства всъщност са мнозинства на сенките, а сенките раждат чудовища, нали г-н Пеевски”, коментира Петър Москов.

 

„Дяволът и вампирите бяхте вие досега, това сте вие”, заяви Димитър Шишков от Реформаторския блок. 

 

„ДПС е проклятието на България, не защото обединява някакъв етнос, а защото държи един етнос в буквално феодални условия, за да може върхушката му да управлява”, заяви Москов. 

 

„С истинската си същност, без маската на моралния цензор, стоите много по-добре. Струи омраза от вас. Ама истинска, неподправена”, коментира Лютви Местан. 

 

Всеки намери начин да облече в развлекателен стил предупрежденията си към бъдещата власт. Разменяха се и музикални поздрави. Част от сюжетите от пленарната зала със сенките, моделите и проклятията преляха и към кулоарите на парламента. 

 

Сянката, която разбуни пленарната зала, затули и кулоарите – а именно тази на Делян Пеевски.

 

„Не аз подкрепих Делян Пеевски за ДАНС. Можете да видите в гласуването. Случайно се оказахме с него на едно и също място и пихме кафе”, коментира министърът на финансите Владислав Горанов. 

 

Версията за случайна среща подкрепи и самият Пеевски. Той отказа да коментира „излишни неща” с журналистите. 

 

„Г-н Пеевски и като конструкция, и като публично поведение е сянка върху всичко, до което се докосне”, коментира Петър Москов.

 

И за да бъде антагонизъм като по учебник, сянката съзря блясък в очите на съперника. Линията се разви до филмов сюжет – с този на Батман.

 

Вижте повече във видеото.

 

Репортери: Калина Влайкова, Надежда Узунова