Популярност добива и още една интернет валута - лайткойн

Биткойн - дигиталната валута на бъдещето или нелегално разплащателно средство, за да се избегнат данъци. Ще промени ли живота ни световната онлайн платежна ситема и какво можем да си купим с дигиталната валута у нас?


Екзотичен остров в Срeдиземно море, златна мина в Южна Африка или билети за вип места на представянето на колекцията за луксозно бельо в Лондон. Това са само част от достиженията на биткойн-милионерите. Красимир и у нас прави плановете с новата валута.


„Мога да пътувам, да си купя самолетни билети и да си направя една почивка”, обяснява предприемачът Красимир Колев.


Системата работи. Биткойн за начинаещи в прости стъпки. Изисква се регистрация.

 

Проверявате предварително курса, който обаче не е на БНБ и купувате при желание от сайт или от появилите се напоследък биткойнмати. А после сте свободни да си харчите виртуалните пари за различни стоки и услуги.


„Заведения, много онлайн сайтове също приемат биткойнове. Какво ли е отношението на министерство на финансите към тези трескави операции с биткойни? - Няма рамки. Държавата още не приема биткойни”, обяснява презентаторът Милица Цветкова.


Поради плаващия курс на биткойна, може да се окажете доста състоятелен, но не в левове или друга световна валута, а именно в електронния й вариант. И да теглите своето състояние от биткойнмат.


Ако изведнъж се окаже, че нямате пари в портфейля си, минавате няколко крачки, за да достигнете до автомата за биткойни. И тогава може да ползвате другия си портфейл, за да получите български пари.


Освен биткойн, популярност сега добива още една интернет валута - лайткойн. Над двеста са действаищите независими системи, оподобяващи пари в Световната мрежа към днешния ден.


Повече по темата гледайте във видеото.