Модните тенденции в спортното облекло през следващата година са свързани с маратонките

Старото клише, че мъжете не се интересуват от мода вече не отговаря на истината. Нарастващият интерес на мъжете към външния им вид е приветстван от модната индустрия. Луксозни марки като "Прада" и лейбъли за по-евтино облекло, като например "Манго", дори отварят повече магазини, предназначени единствено за мъже, пише БТА. 

 

Все пак не е важно колко магазини за мъжко облекло ще отворят врати следващата година, тъй като е рано да се говори за революция в модата. Традиционният вкус в мъжката мода не е особено променен. Онова, което се наблюдава, е младежка интерпретация на класическия външен вид и спортно облекло, съобразено с динамичния начин на живот.

 

Модните тенденции в спортното облекло през следващата година са свързани с маратонките. Дизайнерите предлагат маратонки в бяло и в много ярки цветове. Една от новите тенденции е свързана с маратонки, които са без връзки и се нахлузват. Дизайнерите са създали нови модели спортни чанти, осъвременили са шортите за джогинг, тениските и дори анораците, за да ги приспособят към маратонките.

 

Благодарение на тази широка селекция е възможно не само да се подбере облекло, което е подходящо за сегашния забързан начин на живот, но и да се направят смели комбинации, сред които тези на "Емпорио Армани" са много впечатляващи. Повечето мъже, които се потят във фитнес зали и гимнастически салони, обичат да се хвалят с онова, което са постигнали в резултат на тренировките си. Затова редица модни колекции за сезона пролет/лято 2015 г. включват тениски без ръкави. Така мъжете могат да покажат бицепсите си пред света. 

 

Френската модна къща "Живанши" предлага якета и връхни дрехи без ръкави, които подчертават този ефект. Италианският лейбъл „Iceberg” е проектирал суитшърти без ръкави със същия ефект. Ако мускулатурата не е достатъчно добре развита, мъжът може да облече друга дреха под облеклото без ръкави.