Нямало "установени разминавания между реален и деклариран начин на депутата"

Софийска градска прокуратура (СГП) отказа да образува досъдебно производство по сигнал на "Протестна мрежа" от 25 февруари 2014 година, засягащ депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Според прокуратурата "няма установени разминавания между реален и деклариран начин на живот на депутата, а физическата му охрана е законно предоставена от майка му - Ирена Кръстева”. 

 

Придобитите през 2002-2004 година имоти са законосъобразни, а ползването му на луксозни имоти – прословутият хотел "Берлин" в кв. „Бояна”, вила в Гърция, хотел в Ковачевица и десетки други – са основани на договори с фирми, отново на майка му, обясняват още от прокуратурата.

 

Що се отнася до произхода на капиталите във фирмите с офшорни собственици на Британските вирджински и Бахамски острови, с чиито имоти Пеевски се разпорежда като свои, в решението се казва, че "тези размишления се явяват нелогични, плод на субективни възприятия и анализи”. 

 

Припомняме, че сигналът до СГП беше подаден на 25 февруари от 13 активисти на "Протестна мрежа" с данни и факти, пораждащи съмнения по дълъг списък от закононарушения относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.