На поклонението присъстваха политици от различни партии

Много хора се поклониха пред тленните останки на Росица Янакиева в Перник, съобщи БГНЕС. 

 

На поклонението присъстваха политици от различни политически сили, сред тях и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, както и представителите на БСП Мая Манолова и Ангел Найденов. На поклонението беше и главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

 

Сред хората, които дойдоха в Перник, беше и главният инспектор на ИВСС Ана Караиванова, която сподели, че загубата е голяма. Тя описа Янакиева като жизнен човек, който във всичко слагал много жар.

 

"Огромна загуба за АБВ. Една жена с много голямо сърце, раздаваща се на 100%", каза и Кирил Цочев. Той призна, че за тях случилото се с нея е бил много неочакван момент. "Голям човек, с голямо сърце", каза той.

 

"Човек емоционален, човек, който винаги има позиции, човек, който винаги иска да помогне на колегите си, човек, който винаги имаше кауза, която беше в интерес на хората, на общините. Ще я запомня по този начин. Много силен човек, съжалявам много", каза кметът на Кърджали Хазан Азис, който също беше в Перник.

 

На поклонението дойдоха и много перничани.