Семейство пенсионери от години се грижи за дъщеря си и внука си, които са с физически увреждания


 

 

Как една улица може да превърне двама души в заложници? Семейство пенсионери от години се грижи за дъщеря си и внука си, които са с физически увреждания. Няколко метра дупки обаче превръщат децата им в затворници.

 

Росен е изпълнител на народни песни и казва, че чуе ли музика, сърцето му заиграва. Но не може да стигне до селския площад, който е само на 50 метра от къщата му. Толкова са и проблемните метри, които повече от 10 години не са виждали ремонт.

 

„Това ми е мечта, защото го приемам трагично. Макар че съм инвалид, имам нужда да излизам. Обаче дупките не ни позволяват за количката, дядо ми е опериран от сърце”, обясни Росен.

 

„Силите ми са невъзможни да го изтикам. Бяха ни предложили акумулаторна количка, въобще не е възможно заради дупките. Много пъти съм се отнасял и към кметския наместник и към кмета на Сливо поле г-н Големански. Отговорът беше отрицателен”, обясни дядото на Росен - Румен.

 

„До вас, каза, няма да достигне скоро, защото все още нямам такъв проект”, обясни бабата Зорка Ангелова.

 

Лелята на Росен също е с увреждания. Родена е с детска церебрална парализа. Мечтае безпрепятствено да се разхожда и да си взема книги от селското читалище.

 

Двама души с увреждания чакат от години по-добри условия. А проблемният участък е едва 50 метра…

 

Репортер: Олга Василева

 

Очакваме сигналите ви за нередности - изпращайте ги в "Моята новина".