Мъжът се обадил за помощ на планинската спасителна служба към 9 вечерта

 

Тази нощ в продължение на часове спасители издирваха млад мъж, изгубил се на Витоша. 24-годишният мъж се разходил до "Черни връх", но на връщане обаче се изгубил.

 

Мъжът се обадил за помощ на планинската спасителна служба към 9 вечерта. Оттам тръгнали двама спасители, но времето било лошо, а мястото, край заслона Конярника - трудно достъпно. Докато го намерят, той бил с хипотермия.

 

 „Теренът е бил гориста местност, с доста нападали дървета. Движението е било изключително трудно. Колегите са изминали 400 метра за около два часа и половина”, обясни спасителят Захари Димитров. Той е тръгнал с втора група, общо шест спасители. Наложило се да  пренесат мъжа с медицинска шейна. Той не бил добре подготвен и облечен.

 

 „Недоброто разучаване на маршрутите, надценяването на силите и лошата екипировка водят до подобни инциденти. За радост този не завърши по най-лошия начин”, коментира Димитров. Към 3 сутринта, спасителите предали мъжа на спешна помощ. Той е настанен в „Пирогов” без сериозни наранявания.