"Пътят няма да бъде в ремонт!", гласи надписът

Нов вид предупредителна табела се появи на път в Търговищко. Кметът на местно село монтирал табела, която предупреждава шофьорите да внимават и едновременно информира, че пътят… няма да бъде ремонтиран.

 

Участъкът от пътя между Търговище и Велики Преслав, който преминава през село Надарево е в изключително лошо състояние. За да предупреди шофьорите за големите дупки на пътната настилка кметът на Надарево, поставил предупредителна табела, която макар и да не е регламентирана е от полза на преминаващите водачи.


„Това не значи, че като я сложя тази табела, дупките ще бъдат по-малко или ще са по-плитки. Просто исках нещата да се видят от по-комичната им страна”, разказва кметът на село Надарево Мехмед Мехмедов.


Ефектът е на лица и макар че шофьорите изпитват затруднения да преминат през разбития път, щом видят табелата се усмихват.


„Няма да бъде в ремонт, нормално е за нашия край. Поне от там малко настроение да дойде”, на мнение е Минчо Атанасов.


Пътят не е ремонтиран 30 години, но кметът на Надарево е сигурен, че това скоро ще стане факт, защото получил уверението и на общинската управа. Мехмедов дори вече се зарича да постави нова табела до новия асфалт.


„Тя може да бъде благодарствена вече, за свършената работа”, добави кметът на село Надарево Мехмед Мехмедов.


Пътят преминаващ през село Надарево е и връзка между общините Търговище и Велики Преслав, по който ежедневно минават много хора и затова е възможно най-скоро той да бъде ремонтиран и дупките по него да останат в историята.