"Поредна идиотщина от страна на прокуратурата са действията по делото за Цветанов", коментира Диков

 

В четвъртък гръмна новината, че прокуратурата се отказва от обвиненията си срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за незаконните подслушвания.

 

"Навсякъде се подслушва, не само в България. За това говорят и скандалите, които възникнаха в САЩ и ЕС. Аз претръпнах още когато обявиха, че ние със Сашо Диков сме едни от най-подслушваните журналисти. За себе си нямам никакви притеснения, защото дори и да не ни подслушват, могат да ни следят. То ще съществува независимо от закона, който е в ръцете на една мафия – най-високопоставени съдии, политици и магнати”, коментира в „Здравей, България” журналистът Илияна Беновска. 

Още по темата

 

"Докато не разбием "октоподската симбиоза” между върховни магистрати, магнати и политици, ние ще се питаме постоянно дали законно ни подслушват, или не”, допълни тя.

 

"Дали Цветанов е виновен, или не аз не мога да кажа. Поредна идиотщина от страна на прокуратурата е да излезе и да каже, че след промяната в Наказателния кодекс това е отпаднало като престъпление. Идиотщината е, че с тази промяна преди повече от половин година такъв вид подслушване се приема за престъпление само по време на война. Само че никой през тази половин година не скочи да каже, че парламентът приема нещо безумно, а прокуратурата си трае”, коментира от своя страна журналистът Сашо Диков, като допълни, че за себе си е убеден, че подслушвания има, колкото и Цветанов да твърди обратното.

 

По отношение на избора на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд (ВКС), Диков е на мнение, че той е избран по нагъл и безпардонен начин.

 

"Дано президентът Плевнелиев най-после като мъж да застане и да не подпише акта за назначаването му”, заяви Диков.

 

"Безспорно Павлина Панова беше по-добрият съдия. Панов е един уплашен човек, една катастрофа го отказа от борбата за съдия номер едно. След това по неведоми пътища отново се нави. Такъв човек е доказано страхлив и наистина изборът се оказа предрешен”, на мнение е журналистът.

 

"Докато съществува Висшият съдебен съвет в този му еклектичен по икономически интереси вид, няма да имаме справедлив и честен избор”, на мнение е Илияна Беновска. 

 

"Мафиотските интереси са навсякъде. Тръгвайки от Цветанов, стигаме и до президента, защото нито един властимащ или институция не упражняват своите правомощия по закон”, заяви Беновска.