Според него при 40 г. управление на една инвестиция и слабо развит капиталов пазар, рисковете са големи

"Новината за отрицателната доходност на пенсионните фондове, която излезе вчера, не е добра. Трябва да сме много чувствителни към това как се управляват милиардите спестени наши средства в пенсионните фондове". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, който инспектира днес новостроящата се спортна зала в Пловдив.

 

Според него при 40 години управление на една инвестиция и слабо развит капиталов пазар рисковете са големи, но доброто е, че сега вече се води дебат на тази тема и хората ще започнат да се интересуват. Мнозина дори не знаят къде точно отиват удръжките им за втора пенсия.

 

На въпрос дали се предвиждат добавки за пенсионерите за Великден, Горанов даде да се разбере, че има някакъв шанс за това.

 

"В момента се прави анализ, според който в бюджета през януари ще постъпят около 500 млн. лв. повече, отколкото в същия период от миналата година и за пръв път от много време в първия месец на годината има не дефицит, а излишък. Само от митниците се очаква приход в бюджета между 100 и 200 млн. лева", добави Горанов, цитиран от БГНЕС.

 

На въпрос за задържането на началника на свиленградската митница с подкуп, министърът коментира: "Всички лоши практики в митниците трябва да бъдат изкоренени".