Великата българска актриса ще отпразнува рождения си ден на сцената на Сатирата

Великата българска актриса Стоянка Мутафова навършва днес 93 години. След над половин век на сцена и безброй запомнящи се роли на сцената, на малкия и на големия екран, името ѝ продължава да предизвиква щастливи усмивки у всички, докоснали се дори и за миг до огромния й талант. 

 

Празника си тя за пореден път ще сподели с онези, които продължават да ѝ дават безрезервната си любов – зрителите. Тази вечер най-големите ѝ почитатели ще имат честта и удоволствието да я видят на сцената на Сатиричния театър, като тази година ще е със спектакъла "Скакалци" от Ст. Л. Костов.

 

Преди по-малко от година в интервю за „Събуди се” Стоянка Мутафова сподели, че се чувства много добре, защото все още работи, още е на сцената. „Ако не работя - не се чувствам добре. Пътувам и играя на пълни салони. Не съм отхвърлена още, въпреки годините ми. Не съм допускала, че мога на тези години да се явявам на сцена”, каза голямата българска актриса. "Баща ми ме е учил да говоря много правилно. Аз никога няма да вдигна телефона с думите: "Кой търсите?". Ще кажа: "Кого търсите?", каза още тя.  

 

Стоянка Мутафова си спомня и атентата в църквата "Св. Неделя" през 1925 година. "Малка бях, но това беше едно събитие, което никога няма да забравя", призна тя. 

 

Първата част на интервюто може да видите ТУК, а втората част: ТУК