Язовир "Цонево" продължава да прелива

 

Във Варненско ще спят по-спокойно. Евакуацията беше отменена, но все още има наводнени къщи в община Дългопол. Там бедственото положение засега се запазва.

 

В Дългопол водата причини щети на 64 къщи. Там мазетата и приземните етажи продължават да са под вода заради високите подпочвени води в района. След като премина опасността от приливната вълна евакуацията беше отменена и хората се завърнаха по къщите си.

 

Река Провадийска вече се е прибрала в коритото си, а Камчия се е успокоила. „По поречието на река Камчия има сериозно спадане на нивото на водата. Всички превантивни мерки, които бяха взети дават своя резултат “, коментира министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

 

Щетите от поредното водно бедствие тепърва ще се изчисляват. В пострадалите къщи във Варненско още тази вечер започна голямото чистене на калта, а в отцепените добрички села стопаните с нетърпение очакват да се приберат при своя добитък.

 

В Дългопол водата причини щети на 64 къщи. Там мазетата и приземните етажи продължават да са под вода заради високите подпочвени води в района. След като премина опасността от приливната вълна евакуацията беше отменена и хората се завърнаха по къщите си.

 

Репортер: Нивелина Няголова 

 

Снимки и видео от бедстващите райони можете да ни изпращате в рубриката ни "Моята новина".