Делото е за присвояване на средства от "Кремиковци"

Прокуратурата поиска 10 години лишаване от свобода за председателя на Надзорния съвет на ЦСКА и бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци" Александър Томов. 

Още по темата

 

Той заедно с Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат. Прокуратурата поиска и конфискация на цялото имущество на четиримата, както и забрана да заемат административни длъжности, пише БГНЕС.

 

"Прокуратурата прикрива 17 документа и не ги прилага. Убеден съм, че това дело ще завърши със стратегически успех за нас. Ясно е, че обвинението е антиконституционно”, заяви от своя страна Томов. 

 

 

"Умишлено нито един от индийските колеги, които са подписвали тези документи, не са поканени като свидетели, а те са десетки души. Второто нещо е, че по никакъв начин няма увреждане на ЦСКА и „Кремиковци”. Това са не само законни и правомерни сделки, но са били и сделки в интерес на дружеството”, защити се Александър Томов. 

 

По думите му преди седем години е имало поръчка някой да бъде нарочен за фалита на "Кремиковци" и изборът е бил именно четиримата подсъдими.

 

"Изгонването на Митал доведе до срив и тези, които искаха "Кремиковци" се опариха, защото това не беше лъжица за тяхната уста. Атаката успоредно с ЦСКА беше, за да се вдигне повече шум и да се отклони вниманието. Фактите са безспорни, но сме в ръцете на съда. Аз нямам съмнение за нашата невинност”, допълни Томов.