Най-тежкият ремонт е на 67-и километър на магистралата „Тракия”

Отново ремонти по магистралите. От края на март до есента, мостовете по „Тракия” и „Хемус” ще бъдат ремонтирани. Ще се стигне ли отново до задръствания по магистралите?


Ремонтите започват шом се затопли времето в края на март. На магистрала „Хемус”, основната работа ще е по виадуктите „Бебреш” и „Елешница”, а на „Тракия” -- мостовете на 61-и и 67-и километър в посока София.

Още по темата


„Най-тежкият ремонт е на 67-и километър на магистралата „Тракия”, където цялата връхна конструкция трябва да бъде демонтирана. И да бъде изпълнена наново. Очакваме септември-октомври да се справят колегите”, обясни инж. Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура”.


А ремонти по магистралите до септември-октомври означават затруднения на движението през отпускарския сезон. Според шофьорите, ремонт трябва да има, но и да бъде съобразен с натоварването.


„Лято, не лято, ремонт трябва да има. Ето сега след зимата ги виждаме на какво приличат магистралите”, коментира Валентин Тодоров.


„Ще има затруднения в трафика при всички случаи. Аз работя като търговски, пътувам непрекъснато, знам за какво става въпрос”, каза друг шофьор - Венцислав Поляков.


От Пътната агенция предвиждат мерки, за да ограничат тапите заради ремонтите. Взета е поука от миналогодишните задръствания.


„В петъците ще бъдат осигурявани две ленти, в посока изход от София. А в неделите, ще бъдат осигурявани две ленти в посока към София”, коментира инж. Георги Златев от АПИ.


14 милиона лева са предвидени за поправянето на мостовете от Пътната агенция. А днес работници започнаха подмяна на мантинелата на 121-я километър на магистрала „Тракия”, където за 3 дни в мост се блъснаха 3 тира. Заради инцидентите 80 метра от преградата ще бъде двойно подсилена.


Повече по темата гледайте във видеото.