Радан Кънев още отказва да повярва, че вътрешният министър е хвърлил оставка

 

"Мотивите, с които Вучков подаде оставка, са лични. Има такива случаи, в които човек трябва да вземе своето решение. Няма да се усети никакво разклащане в сектор "сигурност". Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира оставката на вътрешния министър Веселин Вучков.

 

"Смятам, че партиите, подкрепящи мнозинството, ще разговарят и ще намерят решение от факта, че вътрешният министър е взел преди това своя лична посока и личен път. Усилията ми са насочени към това в системата да няма луфт", каза още Кунева, цитирана от БГНЕС.

 

Председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев пък коментира, че оставка на вътрешен министър би била дестабилизиращ момент в работата на това правителство. Той все още не счита оставката на Вучков за свършен факт.

 

"Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков говори изключително и само за нестабилност на правителството", заяви от парламентарната трибуна депутатът от "БСП Лява България" Атанас Мерджанов. 

 

"Няма случай в 25-годишната нова история на България, в който министърът на вътрешните работи след първите 100 дни да си подаде оставката", подчерта той.