За свършената вместо органите на реда работа мъжът е получил благодарности от полицията

Правосъдието в ръцете на хората. Мъж задържа крадец, който заедно с други двама ограбили възрастен човек. За свършената вместо органите на реда работа мъжът е получил благодарности от Шуменското полицейско управление.


Около 21 часа във вторник вечерта двама маскирани мъже нахлуват в дома на пенсионера Христо Минчев в село Радко Димитриево. Единият задържал стареца в инвалидната количка, а другия ровил из къщата да търси пари и ценности.


„Онези бяха с качулки. Влязоха при мен и искаха пари. - Нямам пари, бе, човек. – Длъжен си да имаш. Длъжен съм ама нямам, а, „Убий ме!”, викам като искаш”, обясни потърпевшият Христо Минчев.


Апашите взели мобилния му телефон и личната карта и избягали. В този момент съседът му Иванчо Райчев бил на улицата, тъй като кучето Роки лаело непрекъснато. Видял в близост лека кола със силистренска регистрация, която забелязал да обикаля преди дни. С личния си автомобил засякъл колата с шофьора вътре.


„Още докато мислех да изляза пред него, той сравнително бавно караше и пистолета си изкарах и му казах, че ако мръдне ще се случи най-неприятното и той си изгаси колата и не помръдна”, разказа Иванчо Райчев.


Докато държал на мушка престъпника, Райчев звъннал на 112. Оръжието притежавал законно, но до момента не се налагало да го използва.


„Въобще не съм си и помислил за страх. Разбрах, че нещо става тук -  или кражба, или се канят да крадат някъде”, добави още Иванчо Райчев.


От полицията съобщиха, че задържаният е 51-годишен криминално проявен. Той остава в ареста, а другите двама престъпници са в неизвестност.


Повече по темата гледайте във видеото.