След изказването на Валери Симеонов, ДПС напуснаха пленарната зала

Патриотичният фронт ще инициира широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание. Тази заявка направи лидерът на парламентарната група Валери Симеонов в началото на днешното пленарно заседание, предаде БГНЕС. 

Още по темата

 

В декларация от името на своята група Симеонов обърна внимание на годишнината от атентата на гара "Буново", като нарече това "най-кървавият атентат в новата история на България", извършен от протурските терористи.

 

"Днес голяма част от българските мюсюлмани виждат истинското лице на ДПС и поради тази причина емисарите на тази партия са насочени към друго малцинство - циганското", анализира Симеонов. Той припомни скандална своя декларация от 17 декември, предизвикала бурна реакция и отново повтори тезата си, че част от циганското малцинство представлява "озверени човекоподобни", които убиват и грабят.

 

Симеонов припомни последните случаи от Правец и Велико Търново, когато жестоко са убити 64-годишен мъж и 23-годишно момиче.

 

"Защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии заради един запален бус, а депутати се опитаха да представят сбиване в едно училище като расизъм. Защо не отидете във Велико Търново и Правец, за да им изнесете лекция за расизма на българите?", попита Симеонов колегите си от ДПС.

 

Той призова ДПС да спре да се заиграва с етническата карта и настоя, че "етносите в България нямат нужда от посредници". Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на тези близо 700 осъдени, които са свобода и се "шляят из България", каза Симеонов и обяви, че ще настоява и за затягане на мерките за неотклонение и за широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание.

 

Веднага след изказването на Симеонов всички депутати от ДПС напуснаха пленарна зала.