Тя сподели, че е избрала една от кандидатурите за нов главен секретар

„Всеки ще бъде добре дошъл да се срещне с мен, но трябва да знае, че визитата му няма да остане тайна. Всичките ми срещи ще бъдат публично известни”, обеща новият вътрешен министър Румяна Бъчварова в кулоарите на Народното събрание, цитирана от БГНЕС.

 

Бъчварова обяви, че се надява политическите спекулации да отстъпят място на професионалния подход. "Приех номинацията като политическо решение не само в личен план, но и защото в политически план смятам, че това е необходимо на МВР", каза тя и обяви, че има готовност да работи изключително много, за да се справи с проблемите.

 

Новият министър обяви, че държи да има приемственост в работата на МВР, а освен това споделя общи идеи с Веселин Вучков. "Ценя това, което той започна и затова ще се доверя на неговия екип и ще продължа да работя с тях, докато, надявам се, не ме опровергаят", обяви Бъчварова по отношение на своите заместници.

 

„Не можем след всеки нов министър да започваме наново. Имаме нужда от надграждане, от използване на всичко добро, което е направено преди нас и ще разчитам на това. В същото време няма да се откажа от реформата, защото МВР е изключително голяма структура, с изключителни отговорности", каза Бъчварова. Тя обяви, че МВР заслужава да бъде доближено до гражданите, а те от своя страна заслужават едно модерно силово министерство.

 

Запитана дали след като оставките на Писанчев и Лазаров са били поискани с политически средства следващите назначения също няма да бъдат политически, Бъчварова отговори, че се е запознала с няколко възможности и е избрала една кандидатура, която й е направила като биография най-силно впечатление.

 

"Запознах се с няколко възможности. Избрала съм една кандидатура, която ми е направила като биография най-силно впечатление", каза тя. "От досегашния екип на министър Вучков е", призна Бъчварова по отношение на номинацията за нов главен секретар.