152 гласа не достигнаха на ДПС да спечели още на първи тур

ДПС и ГЕРБ отиват на балотаж за кметския пост в Сърница. Изборите в общината бяха белязани от рекордна избирателна активност, много недействителни бюлетини и престрелки между кандидатите. 

Още по темата

 

152 гласа не достигнаха на ДПС да спечели още на първия тур. Интригата се задълбочава от достойното представяне на реформатора Кемал Тинев. След отпадането му, над 700 гласа ще си търсят кандидат. А Реформаторите вече заявиха, че няма да подкрепят официално никого.

 

Хората в Сърница приемат развръзката спокойно и се чудят защо медии и политици толкова драматизират техните избори. Кандидатите пък енергично отричат множеството слухове за натиск, пазаруване на гласове, заплахи за уволнения и орязване от социални помощи. Те вече мислят тактика и стратегия за следващия тур. Двамата не казват дали ще включва дарове като часовниците, които ДПС раздаде на избирателите. Оказа се, че в Движението са обидени на Нова за съобщението, че подаръците са направени в деня за размисъл, тъй като технически са ги раздали предишната вечер.