Ако се постигне споразумения, вероятно цената ще падне още

 

Изходът от преговорите за ядрената програма на Иран между Съвета за сигурност на ООН и арабската държава се очаква да повлияе на цената на петрола. Ако се постигне споразумение - вероятно цената ще падне още, защото ще падне и напрежението. Всякакъв друг изход по-скоро би повлиял с вдигане на цената.

 

Противоречиви са информациите за резултатите от преговорите в швецарския град Лозана за около иранската ядрена програма. Иран и петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия си бяха поставили срок полунощ на 31 март да постигнат споразумение.

 

Съобщено беше, че разговорите ще продължат и през днешния ден. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страните са се договорили по всички ключови политически въпроси около иранската ядрена програма. За положителното развитие съобщиха и дипломати от иранската делегация.

 

САЩ обаче опровергаха информацията, че са постигнати споразумения по всички ключови въпроси. Шестте велики сили се опитват да ограничат ядрената програма на Иран, в замяна на облекчаване на санкциите.